Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Προσβολή στο θρησκευτικό συναίσθημα : του Χρήστου Χατζηγεωργίου

Είναι δυνατόν πολιτικοί αρχηγοί να επικαλούνται τη βοήθεια του θεού στην εκλογική επιτυχία του κόμματός τους;
Κι όμως στην Ελλάδα του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς επιζητεί τη βοήθεια του θεού σε δήλωσή του στα ΜΜΕ επιστρέφοντας στο γνωστό "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" της δικτατορίας ενώ και το ΛΑΟΣ έχοντας στον τίτλο του τη λέξη ορθόδοξος επιθυμεί να αλιεύσει ψήφους από τους ορθόδοξους χριστιανούς.
Οποιοσδήποτε πολίτης είτε θρησκευόμενος είτε όχι, δεν μπορεί παρά να εκλαμβάνει ως προσβολή στα θεία την επίκληση του θεού για προσωπικές ή κομματικές φιλοδοξίες.
Υποθέτω ότι αν υπάρχει θεός έχει να ασχοληθεί με περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα από το αν θα εκλεγεί ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Καρατζαφέρης.
Γιατί λοιπόν δεν αντιδρά η επίσημη ιεραρχία της Ελλάδος στην εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης ή γιατί δεν αντιδρούν οι ίδιοι oi θρησκευόμενοι στον αήθη προσαιτερισμό τους από τους επίδοξους πολιτικούς εκφραστές τους;
Την απάντηση δεν μπορούν παρά να μας την δώσουν οι ίδιοι αλλά η εμπλοκή της πίστης στην πολιτική αποτελεί κληρονομιά του Βυζαντίου που εκμεταλλεύτηκαν  συντηρητικές δυνάμεις για να δικαιολογήσουν και να εγκαθιδρύσουν ημιθεοκρατικά καθεστώτα που ταυτίζουν το κράτος με την κυρίαρχη θρησκεία και να κατηγορήσουν κάθε προοδευτική φωνή που επαγγελεται τον διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία ως αντεθνική, αντιφυλετική και αντιθρησκευτική.
Το άγχος από την καυτή ανάσα του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής οδήγησε τον κ. Σαμαρά στην ανεκδιήγητη δήλωση επιθυμώντας να προσεταιριστεί τις ψήφους παραθρησκευτικών οργανώσεων και φανατικών χριστιανών.
Ντροπή κ. Σαμαρά να προσβάλλετε με αυτό τον τρόπο το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν συμφωνούν με την πολιτική σας  με την ανάμειξη των θείων στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Την ερμηνεία της θεϊκής βούλησης δεν θα την ερμηνεύσετε εσείς αλλά και κανένας πονηρά σκεπτόμενος.
Ας αφήσουμε λοιπόν την θρησκευτική πίστη του καθενός, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να κάνουν τη δουλειά τους (ο λόγος για την κ. Ρεπούση που ως επιστήμονας έχει κάθε δικαίωμα να λέει τη γνώμη της και το παιδαγωγικό ινστιτούτο να την εγκρίνει..), ας αφήσουμε τις αστρολογικές και τις μεταφυσικές ανησυχίες του κάθε πολίτη και ας ασχοληθούμε με τη δική σας κολοτούμπα που καταψηφίσατε το μνημόνιο 1 αλλά υπερψηφίσατε το μνημόνιο 2 .
Εδώ είναι το θέμα και οι Δονκιχοτισμοί στάχτη στα μάτια ρίχνουν και προσπαθούν να αλλάξουν το γήπεδο της αντιπαράθεσης που είναι η πραγματική  πολιτική και οι συνέπειές της στους πολίτες.
Δεν θα ψηφίσουμε για το αν το βιβλίο της Ρεπούση είναι επιστημονικό ούτε για τον ποιον σπονσοράρει ο Θεός , θα ψηφίσουμε για τις επιλογές που μας δίδονται και η δική σας μπάζει από παντού γι' αυτό και καταφεύγετε σε εκκλήσεις και θεϊκές βοήθειες.

Χρήστος Χατζηγεωργίου μέλος της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Δράμας