Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Ν. Δράμας από τα ΚΤΕΛ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Ν. Δράμας από τα ΚΤΕΛ

Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Ν. Δράμας θα συνεχιστεί κανονικά από τα ΚΤΕΛ. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012.
Στη σύσκεψη, η οποία αφορούσε συνολικά το ζήτημα των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην καταβολή των κονδυλίων για τη μεταφορά των μαθητών του νομού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Δράμας, κ. Χατζόπουλος, οι Δήμαρχοι Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου, κκ. Χατζηλαζάρου, Λύσσελης και Καγιάογλου, και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δράμας και Παρανεστίου, κκ. Μλεκάνης και Κουκαριώτης.
Αφού επισημάνθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την καθυστέρηση στην καταβολή των κονδυλίων για το σύνολο των σχετικών δράσεων κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο, συζητήθηκε εκτενώς η εκκρεμότητα  πληρωμής προς το ΚΤΕΛ Ν. Δράμας του συνόλου της δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2010-2011.
Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκε η άμεση επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σαχινίδη, προκειμένου να δοθεί από τον τελευταίο εντολή εκταμίευσης για το ποσό των 407.872€, το οποίο αντιστοιχεί στη δαπάνη που Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει προϋπολογίσει για το μεταφορικό έργο του ΚΤΕΛ κατά τη σχολική περίοδο 2010-2011. Επιπλέον θα ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η ταχεία εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την αποπληρωμή της μεταφοράς των μαθητών του νομού κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο.
Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εξελίξεις το ΚΤΕΛ Ν. Δράμας αποφάσισε να συνεχίσει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
                                            

                                             Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας