Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης κ. Τσίπρα;


Και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης κ. Τσίπρα;


Του Αντώνη Καρακούση, ΒΗΜΑ, 20.2,12
Τούτοι οι χρόνοι είναι όντως ταραγμένοι, τα μυαλά μπερδεύονται και οι λόγοι «φεύγουν». Πολλές φορές «η γλώττα προτρέχει της διανοίας» όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνέβη και με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε με πάθος ότι: «Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν». Το ολίσθημα είναι προφανές για τον πρόεδρο ενός ευαίσθητου κατά τα άλλα αριστερού κόμματος. Ο κ.Τσίπρας μοιάζει να ενδίδει στον πειρασμό της πατριδοκαπηλίας, ξεχνώντας πόσα έχει υποστεί η Αριστερά στο παρελθόν από τέτοιους αυθαίρετους και ανυπόστατους διαχωρισμούς. Από πότε άραγε η Αριστερά χωρίζει τους Έλληνες σε απάτριδες και εθνικόφρονες,σε μειοδότες και πατριώτες και δείχνει έτοιμη να μοιράσει πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης; Και αν επιμείνει, σε τι θα διαφέρει σε λίγο από τους «χρυσαυγίτες»; Εκτός κι αν είναι έτοιμος να βροντοφωνάξει κι αυτός «κομουνιστές και πατριώτες μαζί να γκρεμίσουμε το σάπιο καθεστώς» όπως κάνουν ορισμένοι από δαύτους.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:
«Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφασή τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος  να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να διασωθούν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και την προοπτική να εγκριθεί το PSI. 

«Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Ελληνες δεν είναι καινούρια» συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Ολο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ.Παπαδήμο,  τον κ. Βενιζέλο,  τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Ελληνες,  αλλά μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο  Ελληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν.»


Σχόλιο της ιστοσελιδας

Αυτά λέει ο Τσίπρας κι αυτά ο Γραμματέας του Συνασπισμού Δράμας


 ‎199 χρεοκοπημένα πρόβατα! Πουλημένοι, επίορκοι, αρριβίστες, καιροσκόποι, παρτάκηδες, υποτελείς, εθελόδουλοι, ασπόνδυλοι, δοσίλογοι, νενέκοι, φιλοτομαριστές, κωλοτούμπες, βολεψάκηδες, καρεκλοκένταυροι, .....


όταν λοιπόν η άλλη άποψη στοχοποιείται με τέτοιους χαρακτηρισμούς τύφλα να έχει το ρητό "διαφωνώ με όσα λες αλλά θα αγωνιστώ για να έχεις το δικαίωμα να τα λες....". Είναι απίστευτο πώς η Αριστερά που τόσα τράβηξε από τους εθνικιστές καταφεύγει σε τέτοια εθνικιστικά παραληρήματα....