Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: «κλείνουν» οι υποψήφιοι πηγή:καθημερινή


ΔΗΜΑΡ: «κλείνουν» οι υποψήφιοι
Του Παναγη Γαλιατσατου
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η 19μελής Εκτελεστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, για να οριστικοποιήσει υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα και να συζητήσει την εκλογική στρατηγική του κόμματος, που πορεύεται με τον αέρα που του δίνει η δημοσκοπική του άνθηση, καθώς απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό όσων εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα οριστικοποιηθούν και οι περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, στην οποία και εκλέγεται. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πού θα θέσει τη δεύτερη υποψηφιότητα, θεωρείται όμως πιθανό η επιλογή του να γίνει ανάμεσα στην Α΄ Θεσ/νίκης, τον Βόλο ή τη Λάρισα.
Στην Α΄ Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι τα μέλη της Ε.Γ. Δώρα Καλλιπολίτη, Θ. Μαργαρίτης και Γ. Πανούσης, ενώ ενδεχομένως να κατεβεί στην περιφέρεια αυτή και ο Μιχ. Σαμπατακάκης. Στη Β΄ Αθήνας, πέραν του βουλευτή Γρ. Ψαριανού, θα πολιτευθούν ο εκπρόσωπος του κόμματος Α. Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Δ. Χατζησωκράτης. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο βουλευτής Θ. Λεβέντης, ενώ ως συνεργαζόμενος θεωρείται ότι μπορεί να συμμετάσχει στον συνδυασμό και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου.
Στην Α΄ Πειραιά αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα το μέλος της Ε.Γ. Στ. Μπαγιώργος και η υπεύθυνη Παιδείας Μαρία Ρεπούση. Ο κ. Γ. Κακουλίδης θα πολιτευθεί στη Β΄ Πειραιά, όπως και ο Γ. Γεωργάτος, ενώ το μέλος της Ε.Γ. Β. Ζορκάδης στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπως και η πρώην βουλευτής Α. Ξυροτήρη.
Ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης θα έχει τη γενική εποπτεία της προεκλογικής εκστρατείας, είναι γνωστό όμως ότι ο Φ. Κουβέλης επιθυμεί διακαώς την παρουσία του στη Βουλή και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο Επικρατείας. Αντίθετα ο κ. Ν. Μπίστης δεν θα πολιτευτεί.
Τα ψηφοδέλτια δεν θα «κλείσουν» πάντως στη συνεδρίαση της Τρίτης, αφού ο κ. Κουβέλης διεξάγει ακόμα συζητήσεις με πανεπιστημιακούς που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και επειδή μπορεί να υπάρξουν προσχωρήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Μετά την απήχηση που βρήκαν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης και των αμοιβών των βουλευτών, οι βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν δήλωση ότι παρέχουν το δικαίωμα να ερευνηθεί αν υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία.