Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά............

H είδηση πέρασε στα ψιλά. Η Ε.Ε. ισχυρίζεται ότι την άνοιξη του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Γεωργίας τον κ. Χατζηγάκη κακώς έδωσε στους αγρότες περίπου 500 εκ Ευρώ ως αποζημιώσεις για να αποχωρήσουν από τους δρόμους που είχαν καταλάβει.
Σημειωτέο ότι λίγους μήνες πριν είχαν αρνηθεί έστω και ένα Ευρώ αύξηση στους δασκάλους και νηπιαγωγούς που απεργούσαν επί ένα συνεχόμενο μήνα με την δικαιολογία της κακής κατάστασης της οικονομίας.
Η Ελλάδα λοιπόν καλείται να πληρώσει και πρόστιμο για την παρανομία την οποία έκανε και μάλιστα την είχε προειδοποιήσει ο αρμόδιος επίτροπος.
Τσιμουδιά ο Χατζηγάκης, τσιμουδιά η Ν.Δ. Οι εκλογές πλησίαζαν και η Ν.Δ. έπρεπε να εξασφαλίσει την στήριξη των αγροτών πάσι θυσία παρά το καμπανάκι της Ε.Ε. για τα χρέη χωρών που είχαν καταστεί μη βιώσιμα εν μέσω κρίσης.
Αυτό το πελατειακό σύστημα εξέθρεψαν, αυτές τις σχέσεις είχαν με πρωτοκλασάτους συνδικαλιστές τους στον αγροτικό χώρο. Χατζηγάκη δόστα όλα είπε ο Καραμανλής και εγένετο το θαύμα. Οι δρόμοι άνοιξαν για τα Ι.Χ. αλλά ταυτόχρονα έκλειναν κάθε λογική αντιμετώπιση της κρίσης η οποία σοβούσε αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν καταλάβαινε.
Θα πληρώσει σήμερα τα σπασμένα κανείς πολιτικός, θα κατηγορηθεί για διασπάθιση δημόσιου χρήματος;
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι αγρότες είχαν και δίκαια αιτήματα όμως δεν τα ικανοποιείς με παράνομο τρόπο εν γνώση σου, γνωρίζοντας μάλιστα ότι μελλοντικά θα το πληρώσεις ακριβά!
Χρήστος Χατζηγεωργίου