Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ;


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ;

Η θέση των Εργαζομένων στη Χώρα μας χειροτερεύει διαρκώς με τις διαρκείς περικοπές των μισθών, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και τα ελλιπή μέτρα προστασίας.
Μέσα στη δίνη της Κρίσης που μαστίζει την περιοχή μας οι διαρκείς περικοπές πόρων και η γενικότερη υποβάθμιση και αποψίλωση των υπηρεσιών και του συνολικότερου έργου της Επιθεώρησης Εργασίας Δράμας επιτείνουν το πρόβλημα.
Χαριστική βολή θα συνιστούσε η κατάργηση του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας Δράμας, η οποία και όπως φημολογείται, ήδη δρομολογήθηκε.
Δίχως ελέγχους στην παραγωγική και επιχειρηματική δραστηριότητα αντιλαμβάνεται πλέον κανείς ότι οι ήδη κακώς αμειβόμενοι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε είλωτες δίχως δικαιώματα, ασφάλεια και προστασία.
Μπορούμε και οφείλουμε οι Δραμινοί να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Δράμας θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη όλων των Αρχών, Φορέων, και πολιτικών κομμάτων και να αποφασισθούν μέτρα αντίδρασης και αποτροπής αυτής της δυσμενούς εξέλιξης για τη Δράμα και τους Εργαζόμενους.

                                                                 Δράμα 25/01/2012
                                                Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜ.ΑΡ.