Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ακροδεξιά και ΚΚΕ αρνούνται τον ανθρωπισμό για τους χρήστες ναρκωτικών!


Ακροδεξιά και ΚΚΕ αρνούνται τον ανθρωπισμό για τους χρήστες ναρκωτικών!

Posted: Ιανουαρίου 23, 2012 by gpierros in ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ετικέτες:
0
Βενιζέλος Β.
Ρεσιτάλ καθυστέρησης και αναχρονισμού, βαθιά στα νερά του ακραιφνούς νεοσυντηρητισμού, έδωσαν την περασμένη Πέμπτη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καταψήφισαν με μία φωνή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και την ανθρωπιστική μεταχείριση των χρηστών ναρκωτικών!
Ο Περισσός προσποιείται ότι… “αγνοεί” πως απλοί χρήστες ναρκωτικών οδηγούνται μαζικά μέχρι σήμερα στις φυλακές…
Το νομοσχέδιο, το οποίο προχωρά επιτέλους, μεταξύ άλλων, στην αποποινικοποίηση της απλής χρήσης ναρκωτικών σε ιδιωτικό χώρο, υπερψηφίσθηκε στην επιτροπή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε μόνιμη σύμπλευση με την ακροδεξιά όλων των εκφάνσεων στο θέμα των ναρκωτικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας επιχειρηματολόγησε στη “γραμμή” τουΘαν. Πλεύρη του ΛΑΟΣ και του Κ. Τζαβάρα της Ν.Δ.: “Έτσι κι αλλιώς οι χρήστες δεν πηγαίνουν φυλακή για κατοχή και χρήση μικροποσότητας, αλλά για άλλου είδους παραβάσεις που κάνουν εξαιτίας της χρήσης είτε για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών (sic) είτε για άλλα αδικήματα”… Όχι μόνον ο Γ. Γκιόκας προσποιείται ότι δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων και τις φυλακές της χώρας, διαβεβαίωσε επίσης τη Βουλή ότι οι χρήστες ναρκωτικών δεν πηγαίνουν φυλακή, παρά μόνο εάν έχουν παραβιάσει τον… ισχύοντα μέχρι σήμερα νόμο περί ναρκωτικών! Ο ισχύοντας νόμος περί ναρκωτικών οδηγεί μαζικά απλούς χρήστες ναρκωτικών στη φυλακή, αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ΚΚΕ δεν ενοχλείται… Προτιμά να θέτει αποτυχημένους γρίφους στους βουλευτές των άλλων κομμάτων και να κατασυκοφαντεί, συν τοις άλλοις, την πολύτιμη θεραπεία υποκατάστασης, όπως έπραξε για άλλη μία φορά την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή…
“Κατατοπιστικός”, όπως πάντα σε αυτό το θέμα, ο “Ριζοσπάστης” της περασμένης Παρασκευής, ενημερώνει τους αναγνώστες του από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας ότι “ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξαν το νομοσχέδιο διάδοσης της ναρκω – κουλτούρας” και αποκρύπτει ότι Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΚΚΕ αρνήθηκαν την ανθρωπιστική μεταχείριση των χρηστών ναρκωτικών! Αποκρύπτει, δηλαδή, ότι, σε ένα θέμα με έντονη κοινωνική διάσταση, έμφορτο κοινωνικών ευαισθησιών, το ΚΚΕ συνέπλευσε για άλλη μία φορά με τις ακραίες δυνάμεις της Ν.Δ. και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ…
Για προσπάθεια διαστρέβλωσης του νομοσχεδίου από συντηρητικές δυνάμεις του τόπου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ενώ ο Βασ. Μουλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γρ. Ψαριανός της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισαν επίσης ως θετικό το νομοσχέδιο.

Ανησυχία στον ΟΚΑΝΑ
Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία στους εργαζομένους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή η νέα κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, δεν περιλαμβάνει την ισχύουσα διάταξη νόμου με την οποία ο ΟΚΑΝΑ αναπτύσσει θεραπευτικές πολιτικές με υποκατάσταση.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται βασίμως ότι, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι θεραπευτικές δράσεις του Οργανισμού θα αναπτύσσονται σε νομοθετικό κενό, με αποτέλεσμα να ανοίγει έτσι το ενδεχόμενο για μελλοντική αμφισβήτηση της ίδιας της υπόστασης της θεραπείας υποκατάστασης, αλλά και του ίδιου του ΟΚΑΝΑ.