Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΧΤΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΡΑ !!!


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΧΤΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΡΑ !!!
Για την έκταση και το μέγεθος της κρίσης στη Χώρα μας, όπως και για τις ελλιπείς και ανεπαρκείς κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και προστασίας ευθύνονται συγκεκριμένες Κυβερνήσεις και εφαρμοζόμενες πολιτικές, όπως όλοι γνωρίζουμε.
Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει δράση άμεσα, έτσι ώστε να ενισχύσει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και όχι να υποβαθμίζει και διαλύει ότι απέμεινε από το Κοινωνικό Κράτος.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει με τις δικές της Κοινωνικές Υπηρεσίες να πρωτοστατήσει στο να στηθεί ένα δίχτυ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας των πλέον αδύνατων συνανθρώπων μας.
Δυστυχώς η Πολιτεία και σε μεγάλο βαθμό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απούσες και οι όποιες παρεμβάσεις είναι ανεπαρκείς, αποσπασματικές και αναποτελεσματικές.
Ως Πολίτες οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας με αίσθημα ευθύνης από τις αρχές του 2011 είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς το σκοπό αυτό.
Σήμερα, που το ζήτημα έχει ωριμάσει και από πολλές πλευρές ακούγονται παραπλήσιες προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία άλλων τοπικών κοινωνιών, καταθέσαμε εκ νέου ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας.
Ήδη ανακοινώνουμε ότι συμπολίτης μας προσφέρει ιδιόκτητο κατάστημα για τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, ομάδα ιατρών προσφέρεται εθελοντικά να στελεχώσει ένα Κοινωνικό Ιατρείο, ομάδα νομικών  προσφέρεται να στελεχώσει ένα Γραφείο Νομικής Στήριξης και συνδημότες μας προσφέρονται να συμμετέχουν σε ένα Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας Ανήλικων παιδιών. 
Σήμερα πλέον Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς και Αρχές, αλλά και κάθε Πολίτης, οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να υλοποιήσουμε παρόμοιες προτάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
                        Δράμα 25.1.2012    Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Δράμας