Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν ξεχνώ-Μαυρίστε τους" του Χ.Χατζηγεωργίου

"Δεν ξεχνώ-Μαυρίστε τους" του Χ.Χατζηγεωργίου

Για να μη ξεχνιόμαστε η παγκόσμια οικονομική κρίση άρχισε το 2007-2008.
Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που δανειζόταν συνεχώς όλο και μεγαλύτερα ποσά.Το 2008 είχε χάσει το 25% της ανταγωνιστικότητάς της. Και μόνο αυτό το στοιχείο θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό. Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως συνεχίζει να ασκεί πολιτική έχοντας βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο.
Αδράνεια, πελατειακό κράτος, συμφέροντα ημετέρων.
Στις αρχές του 2009 στην Ε.Ε. σημαίνει συναγερμός. Υπάρχουν χώρες που δύσκολα θα ανταπεξέλθουν στο τεράστιο χρέος τους.Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνοντας ψευδή στοιχεία συνεχίζει την ίδια πολιτική ισχυριζόμενη ότι είμαστε η χώρα με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και έλειμμα 6%. (δείτε διαφημιστικά προεκλογικά σποτ της Ν.Δ.)
Το Μάρτιο του 2009 το καμπανάκι χτυπά για την Ελλάδα. Ο υπουργός οικονομικών σε μια χαρτοπετσέτα γράφει τα μέτρα που θα πάρουμε στην Κριστίν Λαγκάρντ,  η οποία εμβρόντητη δεν μπορεί να πιστέψει τον ερασιτεχνισμό των κυβερνώντων. Παρόλα αυτά δείχνουν ανοχή λόγω προεκλογικής περιόδου και αναμένουν.
Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Παπανδρέου που ισχυριζόταν ψευδώς στο λαό ότι λεφτά υπάρχουν παρόλο που είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της τράπεζας της Ελλάδος και είχε ήδη  αρχίσει επαφές με το ΔΝΤ, ανακοινώνει ότι το έλειμμα δεν είναι 6% αλλά 13,6%.
Ακολουθεί πανικός γιατί το χρέος εκτινάσσεται στα 280 δις αφού πλέον γίνεται γνωστό το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ.
Κανείς πλέον δε θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, εκτινάσσονται τα σπρεντς ενώ οι διεθνείς οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την Ελλάδα . Η Ελλάδα μπαίνει στη μέγγενη της Τρόικας, μνημόνιο, επικαιροποίηση, μεσοπρόθεσμο.....Τα υπόλοιπα , τα γνωρίζετε αφού τα ζείτε στην καθημερινότητά σας.....
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατηγορείται για παραπλάνηση του ελληνικού λαού (ψευδή στοιχεία), μετάλλαξη πολιτικής (θα επανίδρυε το κράτος, 5% για την παιδεία,, ο πολιτισμός Νο 1 στις προτεραιότητες της κυβέρνησης  κλπ) , αναποτελεσματικότητα (μεγένθυνε το χρέος , το δημόσιο τομέα, τη διαφθορά,, την άδικη φορολογία, τις εξαιρέσεις και τα σκάνδαλα...)
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για παραπλάνηση του ελληνικού λαού (λεφτά υπάρχουν), πολιτική μετάλλαξη (" κόμμα σοσιαλδημοκρατικό " εφάρμοσε άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές), αναποτελεσματικότητα (κανένας στόχος δεν επετεύχθη)
Συμπέρασμα: Μαυρίστε τους μαζικά, κανείς στην αποχή...όλοι μαζί ψηφίζουμε κόμματα και ανθρώπους αξιόπιστους, μεταρρυθμιστές, αγωνιστές που εκφράζουν τις αγωνίες της κοινωνίας.
Δεν επαναπαυόμαστε στη ψήφο μας, συμμετέχουμε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη δουλείά μας καθημερινά , βάζουμε το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ατομικό και προσβλέπουμε σε μια κοινωνία της συμβίωσης και όχι της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης.

Χρήστος Χατζηγεωργίου εκπαιδευτικός μέλος της Π.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: