Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Αποσπάσματα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη
Η Ευρώπη, έτσι όπως εξελίσσεται, διαμορφώνεται ως Ευρώπη των δυο ταχυτήτων. Αυτό θα διαμορφώσει συνθήκες φυγόκεντρων τάσεων, αλλά και αποσυσπειρώσεις. Εντέλει η πορεία που δεν εξασφαλίζεται προς την ουσιαστική πολιτική ενοποίηση της Ευρώπη-με σταθερή αναφορά στα οικονομικά ζητήματα και στη γενικευμένη κρίση χρέους-θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη η οποία θα έχει ελάχιστη αν όχι μηδενική συμμετοχή στο διεθνή καταμερισμό της οικονομικής διαδικασίας, με το δεδομένο ότι είναι πολλές πλέον οι οικονομικά αναδυόμενες χώρες.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ανεργία

Tα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα της ανεργίας εξελίσσεται σε πληγή για την κοινωνία. Όσο η ύφεση δεν αντιμετωπίζεται και όσο απουσιάζει η πολιτική ανάπτυξης, τόσο θα διογκώνονται οι δείκτες της ανεργίας και θα διαλύεται ο κοινωνικός ιστός.

Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για τη Σύνοδο Κορυφής

 Η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής σε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο ιδιαιτέρως περιοριστικό, με ασφυκτικούς κανόνες και ποινές,   είναι  πολύ κατώτερη των κρίσιμων στιγμών  και δεν υπηρετεί το μέλλον της ΕΕ και κυρίως των λαών της.
Πριν ακόμη τελειώσει η Σύνοδος τα μείζονα αιτήματα για ένα νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ουσιαστικής οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης μέσα από ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο θεσμικό οικοδόμημα, προβάλλουν με τον πλέον επείγοντα τρόπο.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Συνεδριάζει αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με αντικείμενο τον εκλογικό σχεδιασμό του κόμματος. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και θα αρχίσουν στις 10 π.μ με εισήγηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρου Λυκούδη.

Στη ΔΗΜΑΡ ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης

O πρώην δήμαρχος Χαλκίδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά. Ο Δ. Αναγνωστάκης είχε χθες το βράδυ στη Χαλκίδα συνάντηση με φίλους και συνεργάτες του, στους οποίους και γνωστοποίησε τη σχετική απόφασή του.

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Έκθεση του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Άλλη μια Έκθεση έρχεται να πιστοποιήσει τις δομικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προκειμένου η δημόσια διοίκηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας θα στερήσει έμπειρα και επιτελικά στελέχη, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην αποδιάρθρωση του δημοσίου τομέα.

Επίσκεψη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Λεβέντη, στην Ελληνική Χαλυβουργία

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με επικεφαλής τον βουλευτή Αττικής Θανάση Λεβέντη, επισκέφτηκε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, με τους οποίους και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα αιτήματα της απεργίας.
Ο Θανάσης Λεβέντης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να μην κυριαρχήσουν οι προωθούμενες ακραίες ελαστικές μορφές εργασίας (απολύσεις, μειώσεις ωραρίου με μειώσεις αποδοχών, μείωση μισθών ) και δήλωσε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα στηρίξει τον αγώνα των απεργών για επαναπροσλήψεις, για αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας και για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε ένα εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: