Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικό Σχολείο Δράμας-εορταστικές εκδηλώσεις


Δ Ε Λ Τ  Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Η Δ/νση, ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας τον ερχομό του Δωδεκαήμερου, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, με χορωδίες και ορχήστρες ελληνικής και ευρωπαϊκής μουσικής, στις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε με ιδιαίτερη χαρά και περισσό κέφι. 
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 21/12/11

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Δράμας και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Οι καλύτερες ευχές για την ελπίδα σε όλον τον κόσμο». Συμμετέχουν οι χορωδίες των μαθητών της α΄ γυμνασίου και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα ερμηνεύσουν ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και κάλαντα από διάφορες χώρες του κόσμου. Επίσης οι μαθητές της ίδιας τάξης θα απευθύνουν τις ευχές τους για τις φετινές γιορτές σε μικρούς και μεγάλους.


Πέμπτη 22/12/11

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, και χορηγό τα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ Α.Ε., στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συναυλία του εορτασμού με γενικό τίτλο «Η ελπίδα του κόσμου στη χαρά της Γέννησης». Συμμετέχουν οι χορωδίες και οι ορχήστρες παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής των μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων του  Μουσικού Σχολείου Δράμας με βυζαντινά μέλη, κάλαντα και τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου. Επίσης, μας τιμά με τη συμμετοχή της η Παιδική Χορωδία από τη Σαμοθράκη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Αρμονίας Γένεσις» με ελληνικά κάλαντα.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με το γλέντι μαθητών, καθηγητών και γονέων στο κέντρο «ΝΗΣΑΚΙ» στις 21:00, όπου θα πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα της Γ΄ λυκείου  του  Σχολείου μας. Το ζωντανό πρόγραμμα θα καλύψουν εξ ολοκλήρου μαθητικά μουσικά σύνολα.

Παρασκευή 23/12/11

Στις  09:00 – 10:30 η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του  Μουσικού Σχολείου Δράμας  θα καλαντίσει στις Αρχές του τόπου.
Αμέσως μετά στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας και ώρα 11:00 θα λάβει χώρα το τρίτο και τελευταίο μέρος των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων του  Σχολείου μας:
Αρχικά, οι μαθητές της β΄ γυμνασίου σε σύμπραξη με το 21ο Νηπιαγωγείο Δράμας θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Η μάγισσα Φρικαντέλα» και κατόπιν οι μαθητές της α΄ γυμνασίου θα συνεχίσουν με ευρωπαϊκά κάλαντα.
Στη συνέχεια η ομάδα Project της Α΄ λυκείου θα τραγουδήσει «Κάλαντα από τους δρόμους της Ευρώπης» και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με  jazz  και rock μουσική από μουσικά σχήματα του Σχολείου μας.
Τέλος, στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης μας από τις 12 το μεσημέρι οι μαθητές της β΄ γυμνασίου, η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα μαζί με την μπάντα του Σχολείου μας θα σκορπίσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ονειρούπολη Δράμας 2011».


Επιπλέον, θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Σχολείου μας έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Δράμας e-ΦΟΔ-ος, με θέμα «Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΕΙΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: