Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί

Η ενίσχυση του διακυβερνητικού μοντέλου και η αποδυνάμωση των κοινοτικών θεσμών ήταν η κυρίαρχη προσέγγιση της συνάντησης των Μερκελ- Σαρκοζί.
Η επιμονή στον «χρυσό κανόνα» δημοσιονομικής πειθαρχίας και των αυτόματων ποινών και ο αποκλεισμός της έκδοσης ευρωομολόγου, αποτελούν επιλογή εντελώς αναντίστοιχη της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της επερχόμενης ύφεσης.
Αν οι σημερινές αποφάσεις αποτελέσουν και την τελική απόφαση της προσεχούς Συνόδου Κορυφής τότε οι κεντρόφυγες και διαλυτικές τάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα οξυνθούν επικίνδυνα.

Τιμητική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον Σοφιανό Χρυσοστομίδη

Η Δημοκρατική Αριστερά διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ, στο Μουσείο Μπενάκη(κτίριο Οδού Πειραιώς), μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοσιογράφο Σοφιανό Χρυσοστομίδη. 
Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Κόβεντρυ, Αλέξανδρος Καζαμίας, ο εκδότης, Θόδωρος Μαλικιώσης, ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Παπαθεοδώρου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» Νίκος Φίλης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Μαρία Φαραντούρη. Συντονίζει ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θέτει τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μπροστά στις ευθύνες τους, να παραμερίσουν και να καταδικάσουν τις επικίνδυνες εθνικιστικές και αλυτρωτικές εξάρσεις από όπου κι αν προέρχονται, να προχωρήσουν το ταχύτερο στην υιοθέτηση αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά στους διεθνείς οργανισμούς, να αναπτύξουν επωφελή πολυδιάστατη και για τις δύο χώρες συνεργασία.

Ανακοίνωση των Νέων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας. Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχα τραγικά γεγονότα και να αποτρέψει περιστατικά ωμής κρατικής βίας. Τα ατομικά δικαιώματα και η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωτίστως ζητήματα δημοκρατίας.
Ο καλύτερος σεβασμός στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τις νέες, πολιτικές που θα δημιουργούν ελπίδα για το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: