Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σταμάτησαν οι κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ


ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Σταμάτησαν οι κραδασμοί


Της Βούλας Κεχαγιά, ΝΕΑ, 19.11.11
Χωρίς σοβαρές παρενέργειες πέρασε τελικώς η Δημοκρατική Αριστερά τον κάβο της ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Μετά την έντονη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το «όχι» στο νέο κυβερνητικό σχήμα (ακόμη και με την απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού από την ψηφοφορία) τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος προσεγγίζουν το 8%, ξεπερνώντας σε ορισμένες δημοσκοπήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Την ίδια ώρα τα ευρήματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης εμφανίζουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη πρώτο σε δημοτικότητα πολιτικό αρχηγό. Το κλίμα ευφορίας ενισχύεται από τα αμφίπλευρα ανοίγματα της Δημοκρατικής Αριστεράς στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση («Γκλόρια») του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» με ομιλητές τον Φώτη Κουβέλη, τον Νίκο Μπίστη και τον Νίκο Χριστοδουλάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση αυτή δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον προπομπό της συνεργασίας προσωπικοτήτων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως ο Νίκος Μπίστης και από την άλλη υποδηλώνει την ώσμωση που υπάρχει της ΔΗΜΑΡ και των στελεχών που έχουν αναφορές στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα Σημίτη. Επιπλέον, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη προσχώρησε και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σημίτη και ιδρυτικός διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος.
Οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ συζητούν επιπλέον το ενδεχόμενο συνεργασίας και με την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και την κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες που έχει συγκροτήσει μαζί με άλλα στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: