Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη


Απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου

E-mailΕκτύπωσηPDF
Αυτή την ώρα υπάρχει μια βαθύτατη κρίση πολιτικής, η οποία δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε όλα εκείνα που συγκροτούν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Ας το επαναλάβω: Η κρίση πολιτικής δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση της ίδιας της δημοκρατίας. Με δεδομένη την κοινωνική πραγματικότητα, τους κοινωνικούς συσχετισμούς και τα βάρη που υπάρχουν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις πρόωρες εκλογές.
Θα χρειαστεί αναμφισβήτητα μια κυβέρνηση ενός μεταβατικού χαρακτήρα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να οδηγήσει συντομότατα τη χώρα σε εκλογές. Οτιδήποτε άλλο θα περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα. Η ΝΔ από τη μία πλευρά διατυπώνει την πρόταση για μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο χαρακτήρα και χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, το δε ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Όλα αυτά συγκροτούν μια περαιτέρω περιπλοκή των πραγμάτων. Για αυτό και προτείνω καθαρές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: