Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Eρωτήσεις κρίσης….(η λογική δεν έχει αδιέξοδα)

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Eρωτήσεις κρίσης….(η λογική δεν έχει αδιέξοδα)



του Θανάση Τσουμαλάκου

1.      Πρέπει με μία συνταγματική αναθεώρηση να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200;
 Οχι βέβαια! Οι βουλευτές πρέπει να γίνουν 900!, για να ελέγχουν καλύτερα το νομοπαρασκευαστικό έργο και να εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικότερα τη επικράτεια. Με μία απλή διαφορά: σταθερός πάγιος μισθός €700 μηνιαίως (τιμητικά), κανένα άλλο πρόσθετο εισόδημα και φυσικά ελευθερία να εργάζονται στην εργασία τους.
Σε μία τέτοια διευθέτηση ο επαγγελματισμός της πολιτικής πάει περίπατο, καθώς μετά τους ταξιτζήδες και τους φαρμακοποιούς, ανοίγει το «επάγγελμα» των πολιτικών. Να δω μετά αν οι επιλογές Γκερέκου, Υβέτ, Ματσούκα, κλπ. θα έχουν πέραση;
2.      Πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο;
Φυσικά! Όταν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, δηλώνουν ετήσιο εισόδημα €5,000 (Σιακαντάρης, ΝΕΑ 5/10), άρα η σχεδιαζόμενη μείωση είναι λογική. Με μία απλή διαφορά: άνοιγμα των τραπεζικών καταθέσεων των παραπάνω και άμεση δέσμευση της απολεσθείσας φορολογητέας ύλης, αν δεν μπορούν να αιτιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους.
  
3.      Είναι σωστό το τέλος ακινήτων;
Φυσικά! Μπορεί να ενσωματώνει και να κεφαλαιοποιεί φοροδιαφυγή πολλών ετών δημιουργώντας πρόσθετη μαύρη περιουσία. Επίσης, αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι άδικη, ας δικαιολογηθεί ως η αναγκαία συνεισφορά των κατεχόντων, αλλά και κυρίως η υποβοήθηση τους (κάτι σαν το «μουαγιέν» στο χρηματιστήριο, όταν αγοράζεις φτηνότερα μετοχές που ήδη έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου για να ρίξεις τον μέσο όρο κτήση τους) να μην υποτιμηθεί ραγδαία η ακίνητη περιουσία τους, λόγω μιας κατάρρευσης τιμών από την ενδεχόμενη χρεοκοπία. Με μία απλή διαφορά: εξαιρούνται οι μισθωτοί, οι οποίοι δύναται να δικαιολογήσουν είτε μέσω μισθού, είτε μέσω δανεισμού την αγορά τους.
4.      Είναι σωστό να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;
Φυσικά! Αλλιώς δεν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ποτέ. Με μία απλή διαφορά: Θα φύγουν πρώτα οι προσληφθέντες μετακλητοί και μη του 2011, μετά του 2010, μετά του 2009, κλπ.
5.Είναι σωστό να συνεντευξιάζεται ο Τσίπρας στον Τράγκα ;
Φυσικά! Κάθε δημοσιότητα είναι χρήσιμη στην πολιτική. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις την επιρροή του κάθε μέσου στην σημερινή πραγματικότητα.
Με μία απλή διαφορά: μην είσαι και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, ρε συ….
Θανάσης Τσουμαλάκος 04-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: