Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !!! - Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ (Μήπως ήρθε η ώρα να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις ;) Παναγιώτης Χατζηγεωργίου


ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !!! -  Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ
(Μήπως ήρθε η ώρα να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις ;)
Κατά κοινή ομολογία τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός Λαός υπέμεινε - δίχως μεγάλες διαμαρτυρίες θα’λεγε κανείς - τα πάνδεινα. Ιδιότυπη εσωτερική παύση πληρωμών, οριζόντιες και άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση δικαιωμάτων, ασφυξία αγοράς, κλείσιμο επιχειρήσεων, ραγδαία αύξηση ανεργίας, διάλυση του κοινωνικού ιστού και του κράτους πρόνοιας.
Παράλληλα αποτελεί κοινό τόπο ότι δεν φορολογήθηκαν οι έχοντες και κατέχοντες, δεν περιορίσθηκε η σπατάλη του κράτους, δεν χτυπήθηκε η φοροδιαφυγή, υπήρξαν και πάλι φοροαπαλλαγές για την Εκκλησία.
Δυστυχώς οι θυσίες του Ελληνικού Λαού πήγαν στο βρόντο. Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η κοινή διαπίστωση ότι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο απέτυχαν παταγωδώς. Πως αλήθεια να εμφυσήσεις αισιοδοξία στο Λαό, όταν του υπόσχεσαι ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 χρέος ίσο με το 120% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου όσο είχε το 2009 που ξεκίνησε η κρίση και προσφύγαμε στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόϊκα !!!
Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα και ενώ όλοι (Κοινωνία, αναλυτές, αντιπολίτευση, αλλά και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) αξίωναν και ανέμεναν πως ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει επιτέλους πολιτικές πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ή και εκλογές, διαπιστώνουμε ότι αυτός περί άλλα τυρβάζει. Το διάγγελμά του αποδεικνύει ότι ζει στον δικό του κόσμο. Εμφανίζει τη νέα συμφωνία (Σημ. η οποία όντως έχει θετικά στοιχεία) ως μέγα επίτευγμα. Μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών φαντασιώνονται ότι μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν απερίσπαστοι.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι η λαϊκή οργή έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα και επίκειται κοινωνική έκρηξη. Δεν συνειδητοποιούν ότι ζούμε πλέον σε μία Χώρα όπου οι Δικαστές κατά παράβαση του Συντάγματος δεν δικάζουν και δεν εκδίδουν αποφάσεις, οι γιατροί κατά παράβαση του όρκου τους κλείνουν Κλινικές και δεν χειρουργούν, οι Αστυνομικοί δεν αστυνομεύουν, οι Εφοριακοί δεν κάνουν ελέγχους και δεν εισπράττουν φόρους. Το Δημόσιο όταν δεν τελεί υπό κατάληψη αργεί και τίποτε πλέον δεν λειτουργεί. Η Χώρα αυτή δεν έχει πλέον  μέλλον, αλλά ούτε παρόν.
Οι Κυβερνήτες μας - βλέποντας και τη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ - έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους και άδουν: «γαία πυρί μειχθήτω». Η αξιωματική αντιπολίτευση ορέγεται εξουσία και «δεν ενδίδει» σε εθνικές λύσεις θυμίζοντας το ρητό: «των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν». Τα υπόλοιπα κόμματα που αναμένουν να τσιμπήσουν από τη δυσαρέσκεια του κόσμου, συνήθως αναλίσκονται σε ρητορικές ατάκες και ανέξοδους λεονταρισμούς, δίχως να καταθέτουν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις, παραβλέποντας πως το καράβι «θα βυθιστεί αύτανδρο». Ο κόσμος απαυδισμένος από όσα έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια δεν είναι διατεθειμένος να δείξει άλλη ανοχή και πολλοί επιδίδονται στο άθλημα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Άλλωστε πάρα πολλοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο – χαράτσι για τα ακίνητα. Επίκειται η αντισυνταγματική και εγκληματική από κάθε άποψη για πάμπολλους συνανθρώπους μας διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εν όψει βαρυχειμωνιάς.  Άραγε ποια Κυβέρνηση θα μπορέσει να αντέξει το κόστος θανάτων Ελλήνων, που πέθαναν από το κρύο γιατί η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα; Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να τροποποιήσει τον νόμο και να απαλλάξει τους οικονομικά αδύνατους από το χαράτσι αυτό.       
Εν όψει όλων αυτών και καθώς πλησίαζε η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου οι πάντες γνώριζαν ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων (κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις) θα υπάρξουν διαμαρτυρίες. Θα δημιουργηθούν επεισόδια από αγανακτισμένους, που αυθόρμητα ή οργανωμένα θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν την εθνική επέτειο. Η Κυβέρνηση απεύχονταν τα γεγονότα, αλλά δεν μπορούσε και να τα αποτρέψει.
Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σχεδόν σε κάθε πόλη και χωριό της Επικράτειας φανερώνουν την οργή του κόσμου, που πλέον δεν συγκρατείται. Η κατάσταση είναι  ανεξέλεγκτη και είναι ορατός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς. Η Χώρα έχει πλέον οξύτατο πολιτικό πρόβλημα, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά παρά μόνο με εθνικές εκλογές.
Η αγανάκτηση βεβαίως δεν δικαιολογεί την σε πολλές περιπτώσεις τυφλή και ανεξέλεγκτη βία πολιτών (αυθόρμητων ή καθοδηγούμενων), που έφθασε σε εξυβρίσεις Βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας και χειροδικία σε βάρος Βουλευτών. Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια δεν μπορεί κανείς να ζητά κόσμιες συμπεριφορές. Από την άλλη όμως δεν μπορεί όσοι - ζώντας στη δική τους φαντασίωση εξεγερσιακές καταστάσεις – και αναμένοντας μικροπολιτικά  οφέλη να μη καταδικάζουν με απολύτως σαφή τρόπο παρόμοια γεγονότα. Τα οποία γεγονότα οδηγούν σε απαξίωση την ίδια την Πολιτική και συλλήβδην όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον Κοινοβουλευτισμό.
Η εξέγερση των νέων το Δεκέμβρη και το κάψιμο της Αθήνας οδήγησαν την Κοινωνία σε συντηρητικές αναδιπλώσεις. Οι νεκροί της ΜΑRFIN καθήλωσαν τις απεργιακές εκδηλώσεις. Τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας στις 28 Οκτωβρίου είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσουν συντηρητικά ανακλαστικά και θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην παραπέρα ανάπτυξη και συνειδητοποίηση του λαϊκού κινήματος.
Ας ελπίσουμε όλοι μας αναλογιζόμενοι την ιστορία και το παρελθόν μας να πολιτευόμαστε με ανάλογη σοβαρότητα, αν δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα του φιδιού, που το αυγό του εκκολάπτεται από τέτοιες συμπεριφορές.
Ο Γάλλος αντιστασιακός Στεφάν Εσέλ έγραψε το βιβλίο «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ», λέξη που έγινε σύνθημα των διαμαρτυρόμενων πολιτών της Ευρώπης.
Όπως έχει γράψει όμως στο ομώνυμο βιβλίο του ο παλαίμαχος αγωνιστής της Ιταλικής Αριστεράς Πιέτρο Ινγκράο  «Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ». Αλίμονο αν το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ως στόχο την εκτόνωση του κόσμου και δεν μετουσιωθεί σε πολιτική συνείδηση και πράξη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έχει τονίσει ότι οι πολιτικές δεν αλλάζουν μόνο με την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Κοινωνία και στη Βουλή, που η τελευταία επιτυγχάνεται μέσω των Εκλογών.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού  και το πήδημα. Η Κυβέρνηση οφείλει να προκηρύξει το συντομότερο Εκλογές.    
Υ.Γ. Η συμβολική αντίδραση ορισμένων μαθητών να μη αποδώσουν τιμές στους επισήμους, είναι βέβαιο ότι θα γενικευτεί στις επόμενες παρελάσεις. Είναι ώρα το Υπουργείο Παιδείας την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενο να αποφασίσει κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, που έτσι κι αλλιώς φέρουν βαρύ ιστορικό αρνητικό φορτίο, έχουν επιπρόσθετο κόστος για τις οικογένειες και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές.
                                                Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                    Δικηγόρος – Γραμματέας της Ν.Ε, Δράμας της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: