Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΙΟΙ

Χαιρετίζουμε την 48ωρη παλλαϊκή απεργιακή κινητοποίηση.

Εργαζόμενοι, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταψήφισε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διότι ήταν η λάθος συνταγή, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους.
Η λήψη εκτάκτων μέτρων και θυσιών, ήταν αναγκαία για να μην πτωχεύσει ανοικτά η χώρα.
Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο δίκαιης κατανομής των βαρών, καταπολέμησης της σπατάλης, προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Αντί γι’ αυτό,
άφησε στο απυρόβλητο τους φοροκλέπτες και τη διαφυγή των κερδών στο εξωτερικό
δεν εξασφάλισε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έπνιξε την αγορά, επέτεινε την ύφεση
δεν εφάρμοσε έγκαιρα ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του δημοσίου, που θα εξοικονομούσε πόρους, θα βελτίωνε τη λειτουργία του, αντιμετωπίζοντας τις πελατειακές σχέσεις που εγκαθίδρυσαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
κατέφυγε σε άδικες οριζόντιες περικοπές που διαλύουν το δημόσιο και τις συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Φτάσαμε σε μια εισοδηματική και φορολογική καταιγίδα, στους ίδιους και τους ίδιους.
Απέναντι σε αυτή την άδικη και αδιέξοδη πολιτική σας καλούμε:
• Στην ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων με ταυτόχρονη αποφυγή – απομόνωση καταστροφικών συμπεριφορών, διότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα μόνο όταν πείθουν την κοινωνία και όχι όταν την θέτουν απέναντι.
Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι δήμοι, το δημόσιο, πρέπει να λειτουργούν, η Ελλάδα δεν πρέπει να “παγώσει”. Οι απεργίες με καθαρά αιτήματα είναι υγεία, οι «λευκές» απεργίες στο δημόσιο, είναι “λούφα” και στρέφονται ενάντια στους πολίτες που πρέπει να εξυπηρετηθούν.
• Στο διαχωρισμό των δίκαιων αιτημάτων της πλειοψηφίας των εργαζομένων, με τις προσπάθειες διατήρησης κεκτημένων και πρακτικών που δυσφήμησαν την έννοια του δημοσίου και καθιέρωσαν μισθολογικές ακρότητες, αργομισθίες, πελατειακές στρεβλώσεις και παθογένειες.
• Στην ένταξη των αιτημάτων σας, σε μία ρεαλιστική πολιτική προοπτική, εντός των θεσμών της Ε.Ε. και του Ευρώ, αποφυγής της πτώχευσης και διεκδίκησης μιας προοδευτικής πανευρωπαϊκής λύσης της κρίσης χρέους, με θυσίες που θα είναι δίκαιες και θα οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η συγκρότηση ενός μετώπου για τη σωτηρία της χώρας είναι αναγκαία. Σε αυτό έχουν θέση όλες οι δυνάμεις της εργασίας αλλά και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις που επιτελούν το καθήκον τους έναντι του κοινού συμφέροντος και της χώρας.
• Οι “σωτήρες ” μας τελείωσαν, μην εμπιστεύεστε το άγονο δικομματικό παιχνίδι, συνδιαμορφώστε εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις, στο πλαίσιο μιας ευρείας εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΙΟΙ

Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: