Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις 19 και 20 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.
Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ζήτημα των σκουπιδιών

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί τις εξαιρετικά δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους.
Καλούμε εκ παραλλήλου τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιδείξουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία με τη συσσώρευση των σκουπιδιών.
Καμία αυταρχική αντιμετώπιση, καμία προσφυγή στη δικαιοσύνη και σε δικαστικές αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να δώσει λύση και διέξοδο από την κρίση.

Άρθρο του Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής"

Η ίδρυση και παρουσία του ΠΑΣΟΚ, αμέσως με τη μεταπολίτευση, συνδέεται με τη διεκδίκηση της κοινωνίας για τον εκδημοκρατισμό του κράτους  και τον δημοκρατικό επαναπροσδιορισμό της πολιτικής.
Με σημαντικό  τον πολιτικό απόηχο και τις συνέπειες  της μετεμφυλιακής περιόδου, καθώς και της νωπής επτάχρονης δικτατορίας, σε βάρος  της πολιτικής  δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει  το αίτημα της αλλαγής.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: