Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

δελτία τύπου


Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα

Ας εγκαταληφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα. Με βάση και το Σύνταγμα τίθεται το ζήτημα αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Καμία ευρωπαϊκή συμφωνία για την αντιμετώπιση του χρέους δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη, την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας και την υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας.

Δηλώσεις Θ. Μαργαρίτη για το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας και τα τελευταία γεγονότα


Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Ε.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στο web radio Zougla και το δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων, είπε:
Τα ακραία γεγονότα στις παρελάσεις, τα ισοπεδωτικά υβριστικά συνθήματα στα γήπεδα εναντίον όλου του πολιτικού κόσμου, αποτελούν ανησυχητικά φαινόμενα για την κοινωνική ζωή. Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάγκη ενός οργανωμένου μαζικού κινήματος απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τα αντικοινωνικά μέτρα.
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίθετη σε ενέργειες και πράξεις που πλήττουν τη δημοκρατία, ανοίγουν το δρόμο σε κοινωνικό εκφασισμό και ευνοούν, σε τελευταία ανάλυση, συντηρητικές αναδιπλώσεις στην πολιτική μας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: