Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το Κέντρο Νεότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο




Δράμα  21-10-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Το Κέντρο Νεότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί
και θα υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο

      Ο Δήμος Δράμας, απαντώντας στα εύλογα ερωτηματικά των δημοτών σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Νεότητας, θέλει να κάνει γνωστά τα εξής:

·         Απόφαση της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης διοίκησης του Δήμου, ήταν να σταματήσει το Κέντρο Νεότητας να απασχολεί ανασφάλιστους εκπαιδευτές και χωρίς να έχει νόμιμες συμβάσεις εργασίας. Επίσης, απόφαση της Δημοτικής Αρχής ήταν να σταματήσει η χορήγηση μη νόμιμων αποδείξεων κατά την καταβολή των διδάκτρων. Θεωρούμε ότι κάθε δημόσιος φορέας, και ιδιαίτερα όταν σ’ αυτόν φοιτούν παιδιά και νέοι, πρέπει να λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα, διαφάνεια και ασφάλεια για όλους.
·         Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης, υποβλήθηκε εμπρόθεσμα και αρμοδίως (προς το ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Εσωτερικών), από τις αρχές Μαρτίου του 2011, το αίτημα του Δήμου Δράμας για την πρόσληψη 14 συμβασιούχων εκπαιδευτών στο Κέντρο Νεότητας.
·         Το αίτημα του Δήμου Δράμας εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ στις 8 Ιουνίου 2011.
·         Ακόμη δεν έχει υπάρξει η απαιτούμενη έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλα τα όμοια αιτήματα των Δήμων υπόκεινται σε έλεγχο από την τετραμελή εξ υπουργών ειδική επιτροπή, η οποία και αποφασίζει για τον αριθμό των προσλήψεων που θα εγκριθούν, στο πλαίσιο του περιορισμού των προσλήψεων. Αυτή η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
·         Ο Δήμος Δράμας, πιθανόν και άλλοι Δήμοι της χώρας, διατύπωσε προς το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόταση να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των προσλήψεων οι περιπτώσεις που τα έξοδα λειτουργίας των φορέων (πληρωμή συμβασιούχων εκπαιδευτών) καλύπτονται από τα δίδακτρα που καταβάλλονται από τους φοιτώντες. Στο πνεύμα αυτό, ερωτήθηκαν οι Δήμοι, με κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (10-10-2011), εάν καλύπτονται τα έξοδα για προσλήψεις συμβασιούχων από τα δίδακτρα που καταβάλλονται από τους φοιτώντες. Ο Δήμος Δράμας σε αυτό το έγγραφο απάντησε αυθημερόν ότι τα έξοδα καλύπτονται από τους φοιτώντες.
·         Σήμερα, αναμένουμε ακόμη την έγκριση να προχωρήσουμε σε προσλήψεις.
Μετά την παραπάνω αναλυτική περιγραφή της εξέλιξης σχετικά με το θέμα, η Δημοτική Αρχή θέλει να δηλώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι το Κέντρο Νεότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο. Εξάλλου, το σχετικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής αναδεικνύεται και από τις συστηματικές ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί για την νόμιμη, διαφανή και ασφαλή λειτουργία του. Με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας θα ενταχθεί στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.
Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι το ίδιο ακριβώς πλαίσιο υπάρχει και για την πρόσληψη των συμβασιούχων στο Δημοτικό Ωδείο και ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Για το λόγο αυτό σήμερα το Δημοτικό Ωδείο λειτουργεί μόνο με τους μόνιμους μουσικούς και αναμένουμε την έγκριση για την πρόσληψη συμβασιούχων μουσικών, οπότε και θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως.
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να παρέχει προς τους δημότες υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές και κοινωνικές παροχές και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούνται πάντα οι αποφάσεις της. Αυτό που ζητούμε από τους συνδημότες μας είναι να γίνει κατανοητό ότι ορισμένες αποφάσεις, καθώς και οι εξελίξεις που προσδιορίζονται από αυτές, δεν είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα των ΟΤΑ, και ότι και οι αποφάσεις των ΟΤΑ εκδίδονται σύμφωνα με τους νόμους και ελέγχονται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.  Επομένως, όλες οι εύλογες διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις ή ολιγωρίες ακούγονται μεν ευπρόσδεκτα από τη Δημοτική Αρχή, γιατί κοινός είναι ο στόχος της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά συχνά δεν αφορούν σε ολιγωρίες του Δήμου, αλλά άλλων φορέων, και η αντιμετώπισή τους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ΟΤΑ.

                  
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: