Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
(πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας για οικονομική υιοθεσία νέων)
Οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με πρόσφατη ερώτησή τους στη Βουλή αναδεικνύουν το επείγον πρόβλημα επιβίωσης και συνέχισης των σπουδών τους, που  λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πολλοί ανήλικοι μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών.
Ζητούν άμεσο συντονισμό και συνεργασία αρμοδίων Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Σήμερα που μεγάλο τμήμα του Ελληνικού Λαού αντιμετωπίζει καθημερινά την φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του.
Η Οργάνωση Δράμας της ΔΗΜΑΡ είχε καταθέσει δημόσια από τις αρχές του 2011 δέκα προτάσεις για την επείγουσα ανάγκη να στηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση ενίσχυσης οικονομικά αδύνατων μαθητών, η οποία όμως από μόνη της δεν αρκεί.
Είναι ώρα να αναλάβει ο Δήμος Δράμας σχετική πρωτοβουλία για συντονισμό Υπηρεσιών, Συλλόγων και Πολιτών, με σκοπό την με κάθε τρόπο ενίσχυση οικογενειών και μαθητών και εν γένει νέων, που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Η πρότασή μας για ένα πρόγραμμα οικονομικών υιοθεσιών (τύπου ACTIONAID) παιδιών, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, σήμερα πλέον είναι περισσότερο από ποτέ ρεαλιστική και ελπιδοφόρα.
Θα επιδιώξουμε άμεση συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Δράμας, με τον οποίο και είχαμε ήδη συζητήσει το ζήτημα το καλοκαίρι, με σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση ενός επείγοντος προγράμματος υιοθεσίας μαθητών και εν γένει νέων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και με στόχους την ανακούφισή τους, την ενεργοποίηση της Δραμινής Κοινωνίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δράμας.  
Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση. Ζητούμενο σήμερα είναι ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
        Δράμα 16/10/2011     Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: