Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

δελτία τύπου


Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με την Έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η Τρόικα με την έκθεσή της ομολογεί ότι η ασκούμενη πολιτική διογκώνει την ύφεση. Την ίδια στιγμή οριστικοποιείται η επιλογή των δανειστών για συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων. Η εμμονή αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση και των ελάχιστων πια δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Δεν αντέχει άλλα μέτρα ούτε το 2013 ούτε το 2014, όπως η τρόικα ουσιαστικά ζητά.

Περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ

Την Κυριακή  16/10/2010  και ώρα 11,30 π.μ. καλούνται  για την περιφερειακή  Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας  οι  αντιπρόσωποι  των Νομών  Σερρών ,Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας  και Χαλκιδικής στα γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Αριστοτέλους 26, 4ος όροφος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με θέματα¨
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης για τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων

Ο προπηλακισμός του υπουργού κ. Χ. Καστανίδη- σε ιδιωτικές στιγμές και ενώ παρακολουθούσε ταινία σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης μας - από ομάδα φοιτητών που πραγματοποιούσε εκδήλωση κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, είναι ένα ακόμη περιστατικό βίας που συνέβη στην πόλη μας.
Περισσότερα...

Συνάντηση του Φ. Κουβέλη με την Ομοσπονδία Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συνάντηση του Φώτη Κουβέλη και αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τον γραμματέα Σπ. Λυκούδη και τα στελέχη Θ. Μαργαρίτη, Γ. Παππά και Δ. Ναυπλιώτη με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων αποτελούμενη από τον γ.γ Βασίλη Κανακάκη και τους Μ. Μαζωνάκη, Α. Αθανασόπουλο κ.α.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων

Ενδεχόμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση και των ελάχιστων πια δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα σημάνει εξαθλίωση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και περαιτέρω πλήγμα του κοινωνικού ιστού.
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι δικαίωμα και πρόβλεψη από το Σύνταγμα και καμία Βουλή, με όποια πλειοψηφία, δεν μπορεί να καταργεί συλλογικές συμβάσεις.

Ερώτηση Φ. Κουβέλη προς τον υπουργό Οικονομικών για τη «λίστα» με τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές


Tο δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων βάζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναδεικνύοντας με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών το ζήτημα της λίστας με τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές.  Στο κείμενο της ερώτησης, μέσα από τη μελέτη κραυγαλέων περιπτώσεων,  παρουσιάζονται οι τεράστιες ευθύνες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των πολιτικών ηγεσιών για την επί σειρά ετών συσσώρευση χρεών στις εφορίες που αγγίζουν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον κ. Βενιζέλο έχει ως εξής:
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: