Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεπιστήμια, Γυμνάσια και Λύκεια ανοιχτά.


Συνάντηση Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ

E-mailΕκτύπωσηPDF
Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η ΟΛΜΕ αναδεικνύει το μεγάλο αίτημα για ουσιαστική δημοκρατική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα της παιδείας. Πρέπει να στηριχθούν οι συντελεστές της εκπαίδευσης και αυτοί είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα το περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης πρέπει να είναι ουσιαστικό, να μην ασφυκτιά μέσα σε ρυθμίσεις οικονομικού χαρακτήρα που το εκτρέπει από το ζητούμενο. Και το ζητούμενο είναι να υπάρχουν σχολεία που θα λειτουργούν με ουσιαστική γνώση, με τους ίδιους τους συντελεστές της εκπαίδευσης να είναι όρθιοι.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα μισθολογικής εξαθλίωσης εδώ και παρά πολλά χρόνια. Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της αμοιβής της εργασίας των εκπαιδευτικών θα σημάνει ένα καίριο χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία της εκπαίδευσης και τελικά χτύπημα σε βάρος της νέας γενιάς.

Για το θέμα των καταλήψεων
Ο αγώνας πρέπει να γίνεται και για την αλλαγή ρυθμίσεων σε επίπεδο νόμου και για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων , αλλά και για την ύπαρξη ρυθμίσεων που υπηρετούν την παιδεία. Η Δημοκρατική Αριστερά, όμως, θέλει Πανεπιστήμια, Γυμνάσια και Λύκεια ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: