Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. για την καθυστέρηση διαγωνισμών για ένταξη ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Καθυστέρηση διαγωνισμών για ένταξη ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης
Το 2009 προκηρύχθηκαν οι κάτωθι τέσσερεις διαγωνισμοί  με φορείς υλοποίησης πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης :
Περισσότερα...

Ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις δωρεές «μαϊμού» από ιδιώτες σε εκκλησίες και μονές

Στη βουλή φέρνουν το θέμα των εικονικών δωρεών σε εκκλησίες και μονές που εντοπίστηκαν στη Β΄ΔΟΥ Πατρών, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και  Γρηγόρης Ψαριανός.
Οι τρείς βουλευτές χαρακτηρίζουν εξοργιστική τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κάθε λογής επιτήδειους, με την ανοχή ή τη συμβολή παραγόντων της εκκλησίας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σαθρό θεσμικό πλαίσιο των δωρεών αλλά και την άκρως περίεργη ασυλία που απολαμβάνει ο χώρος της εκκλησίας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, μεθοδεύουν χορηγήσεις δωρεών είτε προς την εκκλησία, είτε προς κοινωφελή ιδρύματα, με συνέπεια  να λαμβάνουν επιστροφή φόρου το 40-45% επί της δωρεάς.
Περισσότερα...

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, την Τετάρτη 28/9 και ώρα 11 πμ, θα συναντήσει το προεδρείο της ΟΛΜΕ στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αγ. Κωνσταντίνου 40, για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: “Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος”

___
“Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αυτό το χρέος όσες θυσίες και να κάνει ο ελληνικός λαός” τόνισε από την Κυπαρισσία χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας σε φορείς της περιοχής ο κ. Κουβέλης περιέγραψε την σημερινή οικονομική κατάστα-
ση, αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών και τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Η κυβέρνηση, μόλις 3 μήνες μετά, ξαναγράφει το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προσθέτοντας άλλα  7 δις Ευρώ στα επαχθέστατα πρόσθετα μέτρα των 21 δις Ευρώ.
Οι ευθύνες της  κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί η υλοποίηση από την Ελλάδα των αποφάσεων της 21 Ιουλίου γίνεται σε λαθεμένη βάση, με  δραματικές συνέπειες στην επιβίωση της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας,  χωρίς να διαμορφώνεται και προοπτική ανάκαμψης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: