Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Συνέντευξη τύπου Φ. Κουβέλη στη ΔΕΘ

Σας ενημερώνουμε ότι η συνέντευξη τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 11 π.μ., και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

Σχόλιο του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου αναφορικά με τη νέα φορολόγηση ακινήτων:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως το μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους .
Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό της κυβέρνησης ας εφαρμοστεί αποκλειστικά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη βράβευση της ταινίας «Άλπεις» στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η βράβευση στο Φεστιβάλ  Κινηματογράφου της Βενετίας των Γ. Λάνθιμου και Ευθ. Φιλίππου για το σενάριο της ταίνιας τους «Άλπεις» ήρθε σαν γόνιμη βροχή στο άνυδρο τοπίο της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Είναι ένα χαμόγελο σε μια Ελλάδα που καθημερινά δέχεται οδυνηρές εκπλήξεις.
Η δημιουργία έργων σύγχρονου πολιτισμού από έλληνες καλλιτέχνες και η διεθνής αναγνώρισή τους είναι τιμή για τη χώρα και ελπίδα για την προοπτική της.

Aνακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση στους «δίδυμους πύργους»

Τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν τον κόσμο θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη συλλογική μνήμη. Η εγκληματική τρομοκρατική βία δεν πρέπει να οδηγήσει σε περιστολή αλλά διεύρυνση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. «Θα απαντήσουμε στην τρομοκρατία με περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία», όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά τα τραγικά γεγονότα στη χώρα του.
Περισσότερα...

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει.

Ανακοίνωση της οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ

Η ΔΗΜΑΡ χαιρετίζει τη μαζική και ειρηνική παρουσία πολιτών στη διαδήλωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που διεκδικεί την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών για την οικονομική κρίση.
 Η ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάζει τις πράξεις βίας ετερόκλητων συσπειρώσεων που με αυτοσκοπό τη σύγκρουση με την αστυνομία τραυματίζουν την ομαλή λειτουργία της πόλης και ενισχύουν τελικά και τα ίδια τα φαινόμενα αστυνομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: