Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Άγγελος εξάγγελος.

Άγγελος εξάγγελος...
Δυστυχώς για μερικούς η ΔΗΜΑΡ δεν έχει τον καταγγελτικό λόγο της παραδοσιακής αριστεράς ή της άλογης αριστεράς, δεν στοχεύει στο θυμικό, δεν αξιοποιεί την αγανάκτηση του κόσμου για να γκρεμίσει και να ισοπεδώσει ότι έχει μείνει όρθιο. Ακολουθούμε τον δρόμο της λογικής , της σταδιακής βελτίωσης μέσω μεταρρυθμίσεων, δεν υποσχόμαστε φοβερές ανατροπές και δεν επικαλούμαστε κανένα μεσσία που θα μας γλιτώσει από την κρίση. Αυτό έχει τα επακόλουθά του στις δημοσκοπήσεις όπου εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ να έχει μια σταθερότητα ή μια μικρή άνοδο. Θα ήταν πολύ εύκολο να βγει ο Φ.Κουβέλης και να λοιδορεί επί παντώς επιστητού, να κραυγάζει και να θυμίζει στους Έλληνες ότι είναι ο περιούσιος λαός που κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.. Ας σοβαρευτούμε κανείς δεν πιστεύει ότι το ΚΚΕ ξαφνικά απέκτησε 14% οπαδούς του κομμουνισμού, ψήφος διαμαρτυρίας είναι που εύκολα μπορεί να αλλάξει υπέρ οποιουδήποτε βγει και υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια. Δεν στοχεύουμε σε ψήφο διαμαρτυρίας, ειδάλλως θα είχαμε αλλάξει τον πολιτικό μας λόγο και θα τον εισπράτταμε, στοχεύουμε σε συνειδητοποιημένους πολίτες που πιστεύουν σε βαθιές μεταρρυθμίσεις , στη δημοκρατία, στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας...Θα περιμένουμε την ωρίμανση της κοινής γνώμης και αταλάντευτα θα επικοινωνούμε τις θέσεις μας.
Όμως  η κρίσιμη μάζα μας είναι τόσο μικρή και περιορίζεται σε συγκεκριμένους χώρους ώστε φαντάζει αδύνατο να επικοινωνήσουμε με το πλήθος των ανθρώπων που ριζοσπαστικοποιούνται.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να επανενταχθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ ως διαφορετική κομματική οντότητα και να διεκδικήσουμε μέσα από την ενότητα της αριστεράς μια άλλη στρατηγική;
Ε'ιναι ένα ερώτημα που σίγουρα απασχολεί πολλούς από τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: