Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Αποτελεί χρόνια τώρα κοινό τόπο το γεγονός πως υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι σε ορισμένες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, όταν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες με τεράστιες ελλείψεις. Το πρόβλημα από τη στιγμή που έχουν περιοριστεί ή και απαγορευτεί οι προσλήψεις θα μπορούσε να λυθεί ή ενδεχομένως να περιοριστεί με μετατάξεις υπαλλήλων, πλην όμως οι οικειοθελείς μετατάξεις δεν φέρνουν συνήθως αποτελέσματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων - και δικαίως - αντιμετωπίζει επιφυλακτικά την αλλαγή υπηρεσίας και συνθηκών εργασίας.
Στον "προβληματικό και ελλειματικό" - με ευθύνη των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών για να μη ξεχνιόμαστε - ΟΣΕ, υπήρχαν  πράγματι υπεράριθμοι υπάλληλοι και το σχέδιο διάσωσής του προέβλεπε υποχρεωτικές μετατάξεις.
Θα περίμενε κανείς μετά από τόσο χρόνο προετοιμασίας οι αρμόδιοι να έχουν επιτέλους καταλήξει σε ορθολογικές μετατάξεις που θα αποσυμφόριζαν τον ΟΣΕ από το πράγματι πλεονάζον προσωπικό, θα μετέτασσαν το προσωπικό αυτό σε Υπηρεσίες που όντως υπήρχαν κενά και ανάγκες, πως οι μετατασσόμενοι μετά από μία σύντομη περίοδο προσαρμογής και μετεκπαίδευσης θα ήταν χρήσιμοι στις νέες θέσεις εργασίας τους και δεν θα αισθάνονταν αργόμισθοι και άχρηστοι.
Δυστυχώς αποδεικνύεται άλλη μία φορά η ανικανότητα των Κυβερνώντων και της κρατικής μηχανής και η ανευθυνότητα των αρμοδίων.
Σε πολλές περιπτώσεις οι μετατάξεις έγιναν χωρίς σωστό σχεδιασμό. Δημιουργούν προβλήματα στη ομαλή λειτουργία του ΟΣΕ. Οι μετατασσόμενοι έχουν πάει σε Υπηρεσίες που δεν τους χρειάζονται και σε θέσεις εργασίας παντελώς άσχετες με την έως πρόσφατα εργασία τους. Το αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι να αισθάνονται αργόμισθοι και άχρηστοι, όταν άλλες Υπηρεσίες στενάζουν από κενές οργανικές θέσεις και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.
Ένα τέτοιο κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή συνιστούν οι μετατάξεις αρκετών πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας !!! Αλήθεια ποιος εγκέφαλος είχε τη φαεινή ιδέα πως το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Δράμα έχει ανάγκη από τόσους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι, αλλά η αργόμισθη επί ώρες παρουσία τους σε ένα χώρο Μουσείου μπορεί να αποβεί ενδεχομένως και επιζήμια.
Θα ήταν αφέλεια να περιμένουμε υπεύθυνη απάντηση από αρμόδιους υπηρεσιακούς και Κυβερνητικούς παράγοντες;

                                                                                                                            Το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: