Τετάρτη 4 Μαΐου 2011



Δράμα  03-05-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή  «ξεμπλοκάρει»
μετά από 11 χρόνια την αξιοποίηση της
Καπναποθήκης στην Περδίκα

         Ένα ακόμη σημαντικό επέφερε η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχει να βάλει τον τόπο μας σε μια  νέα αναπτυξιακή τροχιά προς όφελος όλων των Δημοτών. Έτσι βρίσκεται  στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει,   την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας   της ένταξης στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων,  της μελέτης  αποκατάστασης του ιστορικού διατηρητέου συγκροτήματος της Καπναποθήκης στην οδό Περδίκα με το ποσό των 1.400.000 ευρώ .
      Πρόκειται για την γνωστή σε όλους μας ιδιοκτησία του Δήμου Δράμας επί των οδών Περδίκα και Δωδεκανήσου που  επί σειρά ετών παρέμενε αναξιοποίητο.  Η μελέτη θα αφορά την αποκατάσταση  του χώρου για χρήση από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και δημιουργία Μουσείου προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ περίπου.
       Η αποφασιστικότητα και η επιμονή  του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και η άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες  στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ξεμπλοκάρουν επιτέλους την αξιοποίηση της παλιάς Καπναποθήκης . Η λειτουργικότητα που θα αποκτήσει ο  χώρος σε  ό,τι αφορά την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους,   αλλά και η ανάδειξη του ως μία σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη μας αναβαθμίζουν  το πολιτιστικό γίγνεσθαι στον τόπο μας.
       Η προοπτική της αξιοποίησης της παλιάς Καπναποθήκης  δίνει ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα των αναγκαίων  χώρων  υποδομής προκειμένου να λειτουργήσει και να ανοίξει περισσότερο τα φτερά του ο παγκόσμια αναγνωρισμένος κινηματογραφικός θεσμός της πόλης μας αλλά δίνει λύσεις και καλύτερες προοπτικές στους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας.
      Η πολυπόθητη αξιοποίηση του χώρου της  Καπναποθήκης  είναι βέβαιο ότι θα δώσει νέα ώθηση στο ήδη καταξιωμένο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.  Το γεγονός ότι η έγκριση της μελέτης και η ένταξή της στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  επιτυγχάνεται σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι η Δημοτική Αρχή  δεν είναι διατεθειμένη  να αφήσει  αναξιοποίητη  καμία ευκαιρία  ανάπτυξης  για την πόλη μας και τις κοινότητές μας.

                            

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
του Δήμου Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: