Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΆ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

Οι δραματικές εικόνες από την τραγωδία στη Φουκουσίμα μας φέρνουν άλλη μία φορά ενώπιον των ευθυνών μας για το μέλλον του πλανήτη και του ανθρώπινου γένους. Η εκτεταμένη πυρηνική καταστροφή σε μια χώρα τεχνολογικά προηγμένη πάγωσε την ανθρωπότητα, που άρχισε να ξανασκέφτεται το ενεργειακό της μέλλον. Υπάρχει χώρος σε αυτό το μέλλον για την πυρηνική ενέργεια και αν όχι ποια μπορεί να είναι η λύση;
Η Ισπανία μας δείχνει το δρόμο. Οι Α.Π.Ε. είναι πλέον η κύρια πηγή ενέργειας. Τον Μάρτιο του 2011 το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έφταση σε 42,2% (ετήσια αύξηση 48,5%. Αναλυτικά: αιολική ενέργεια 21%, υδροηλεκτρική 17,3%, ηλιακή 2,6%).
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης από το βήμα του πρόσφατου Ιδρυτικού Συνεδρίου της ΔΗΜ.ΑΡ. κάλεσε πολίτες, φορείς, κόμματα να προχωρήσουν σε συγκέντρωση υπογραφών σε όλη την Ευρώπη, που θα ζητούν από την Ε.Ε. τη διακοπή λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων και την αποτροπή δημιουργίας νέων και μάλιστα στη γειτονιά μας (Βουλγαρία, Τουρκία).
Γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια και ο αγώνας δύσκολος. Γνωρίζουμε όμως  και τη δύναμη των πολιτών και συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.
Η Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜ.ΑΡ. συμφωνεί απολύτως με το προτεινόμενο από την "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" σχετικό ψήφισμα και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας και όλων των Δήμων του Νομού Δράμας να υιοθετήσουν ανάλογα ψηφίσματα. (Σημ. ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε σχετικό ψήφισμα και οικολογικές κινήσεις στη Χώρα μας διακινούν σχετικό κείμενο για συλλογή υπογραφών. Στην πρόσφατη μάλιστα εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Δράμα κυκλοφόρησε το κείμενο αυτό, που ήδη υπογράφηκε από δεκάδες πολίτες).
Καλούμε την Οικολογική Κίνηση Δράμας να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση φορέων και πολιτών για συγκρότηση σχετικής κίνησης - επιτροπής με σκοπό τη διακίνηση του κειμένου και την συλλογή υπογραφών.
Στο ερώτημα "ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; " η αυτονόητη απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι "ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ !"

Δεν υπάρχουν σχόλια: