Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ένα βήμα για την αναγέννηση του συνδικαλισμού

Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο κακό του το χάλι και η απαξίωση του από τους εργαζομένους είναι γενική. Ζωντανές δυνάμεις, ανεξάρτητοι εργαζόμενοι που ΄εχουν πολλά να προσφέρουν αποκλείονται από τη δομή , τη λειτουργία και τον κομματισμό που επικρατεί. Είναι καιρός να πούμε αυτά που λέει η πλειοψηφία των πολιτών αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται να αποδεχτούν γιατί έτσι θα αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού.
Τέρμα στον στείρο κομματισμό, εκλογές σε όλα τα σωματεία, οργανώσεις , συλλόγους με ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο αυτοί που ανήκουν σε παρατάξεις αλλά και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί. Εκλογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη να καθορίσουν τη σύνθεση των ηγεσιών τους όπως θέλουν αυτά και όχι όπως θέλουν οι κομματικοί εγκάθετοι. Εκλογές στις οποίες θα επιλέγονται από τους ψηφοφόρους άξιοι υποψήφιοι από διάφορους χώρους αλλά και ανένταχτοι που σήμερα συνθλίβονται μέσα στο κομματικό κατεστημένο.
Έτσι θα φέρουμε κόσμο στις συνελεύσεις και στις διαδικασίες, έτσι θα ακουστούν απόψεις και γνώμες που σήμερα παραμένουν στο επίπεδο της παρέας, έτσι θα ξεφύγουμε ίσως από τις καταγγελίες και τις κραυγές και θα ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα μας, έτσι ίσως ξεφύγουμε από τις εποχιακές κινητοποιήσεις και τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και αρθρώσουμε έναν σοβαρό και υπεύθυνο λόγο.
Δεν αποτελεί πανάκεια αλλά αναγκαία προυπόθεση για ένα άλμα προς τα μπρος, από κει και πέρα θα είναι στο χέρι των εργαζομένων που όντος ενδιαφέρονται για το συμφέρον του κλάδου τους αλλά και το δημόσιο συμφέρον να αντιπαρατεθούν με τα κομματικά κατεστημένα και να δώσουν νέα πνοή στις οργανώσεις τους.
Η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις δυνατότητες μιας τέτοιας εξέλιξης και να την παλέψει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πιστεύω ότι θα βρει χιλιάδες υποστηρικτές ...   
                                                                 Χατζηγεωργίου Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: