Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κουβέλης: Στοπ στα δάνεια των κομμάτων από τράπεζες

Κουβέλης: Στοπ στα δάνεια των κομμάτων από τράπεζες

Διαφάνεια στην αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς».
«Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στην αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος. Τα κόμματα, με πλήρη συνείδηση της απαξίωσηs που υπάρχει για τη λειτουργία τους, πρέπει να προσφέρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνέχισε: «Αυτή η διαφάνεια συνιστά την υπεύθυνη σχέση έναντι των πολιτών».
Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «η Δημοκρατική Αριστερά συνιστά τη γενναία περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, την απαγόρευση δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες και τίποτα πέραν της κρατικής επιχορήγησης και της ενίσχυσης από φίλους και μέλη και μάλιστα ονομαστικά». Οπως είπε στη συνέχεια, «η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να ελέγχονται τα κόμματα σε βάθος από μια ανεξάρτητη επιτροπή και αυτό να αφορά τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών του κάθε πολιτικού».
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», Κωνσταντίνος Μπακούρης, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: