Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμη για πρόωρες εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά

Ετοιμη για πρόωρες εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση σον Πειραιά, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η εκλογολογία διαμορφώνει ρευστότητα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση για την οικονομία.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να ζει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με την κοινωνία να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και πρόσθεσε ότι στη χώρα μας, η τήρηση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα τετραετίας για τη διενέργεια εκλογών έχει ουσιαστικά ακυρωθεί, αφού αποτελεί προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού να προκαλεί εκλογές για την εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος.
Ωστόσο, ο κ. Κουβέλ ς διακήρυξε την ετοιμότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και, όπως είπε, το κόμμα θα δώσει τη μάχη με τις δικές του δυνάμεις, με το δικό του πρόγραμμα εναλλακτικής λύσης.
Αναφερόμενος στο θέμα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της Τρόικας σχετικά με την δημόσια περιουσία, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η αξιοποίηση κρατικής περιουσίας με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων, πρέπει να έχει βασικό γνώμονα και σταθερή επιλογή το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, όμως σημείωσε, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την ιταμή παρέμβαση των εκπροσώπων της «τρόικας» που θίγουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και πιέζουν για πλήρη επικράτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού παράγοντα σε βάρος του δημοσίου. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί επέτρεψε με τη στάση της τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των δανειστών μας, είπε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε την κυβέρνηση «πέρα από επικοινωνιακούς χειρισμούς, να αρνηθεί τα σχέδια για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: