Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                ΔΡΑΜΑ 27/01/2011

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΓΑΛ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη ΝΕΟΓΑΛ στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας και τις συζητήσεις με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και τη Διοίκηση της επιχείρησης είχε διαφανεί ότι μπορεί να επιτευχθεί στο τελικό στάδιο διαβούλευσης συμφέρουσα λύση για τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και τη Δράμα γενικότερα.
Είναι θετικό από κάθε άποψη το γεγονός ότι η Διοίκηση έλαβε σοβαρά υπόψη της τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επικείμενη υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δυνάμει της οποίας και θα μειώνονταν οι αποδοχές των εργαζομένων κατά ποσοστό 9% και αντιλαμβανόμενη το ειδικό βάρος της ΝΕΟΓΑΛ στη Δραμινή κυρίως κοινωνία και την εταιρική της ευθύνη υπαναχώρησε από τις αρχικές της προθέσεις.
Είναι επίσης πολύ θετικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στο ζήτημα αυτό ένοιωσαν από τη πρώτη στιγμή ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά στηρίζονται από πολίτες, κόμματα και φορείς και στο τελικό στάδιο διαβούλευσης μπόρεσαν να επανδιαπραγματευτούν τους όρους της αρχικής συμφωνίας.
Η Δραμινή Κοινωνία με ικανοποίηση διαπιστώνει πως δεν θα ξεκινήσει από τη ΝΕΟΓΑΛ η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και θα συνεχίσει να στηρίζει την Δραμινή γαλακτοβιομηχανία.

                                                                                                Το Γραφείο Τύπου



1 σχόλιο:

Χρήστος Χατζηγεωργίου είπε...

Η λύση της επιχειρησιακής συμβάσης δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται με την παρούσα κατάσταση το έσχατο σημείο στο οποίο θα μπορούσε να φτάσει ένα σωματείο, ξεκάθαρα από την αρχή ταχθήκαμε εναντίον των επιχειρησιακών συμβάσεων και κατηγορήσαμε την κυβέρνηση ότι διαλύει ότι είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες χρόνια τώρα. Οι Ε.Σ. θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών και όχι μόνο και οι εργαζόμενοι δυναμικά όπου μπορούν να τις αντιπαλέψουν. Στην περίπτωση της ΝΕΟΓΑΛ οι εργαζόμενοι βελτίωσαν μεν την πρόταση της επιχείρησης μπήκαν όμως στη λογική της διαπραγμάτευσης της Ε.Σ. φοβούμενοι ίσως τα χειρότερα.