Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας για το χιονοδρομικό κεντρο Φαλακρου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                   Δράμα 29/12/2010

S.O.S ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ
Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούμε όλοι οι Δραμινοί την προδιαγεγραμμένη αποτυχία μιας ελπιδοφόρας για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας προσπάθεια δεκαετιών.  Η Ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Το μεράκι και το πείσμα κάποιων ονειροπόλων του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας διαδέχθηκαν η έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και αποτελεσματικών δράσεων των τοπικών Αρχών (Νομαρχία, Δήμοι κλπ), που ανέλαβαν να διαχειριστούν την αξιοποίηση του Φαλακρού Όρους.
Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού πνίγεται στη δίνη χρεών, που οφείλονται σε εσφαλμένους χειρισμούς και αποφάσεις, αλλά και σε ερασιτεχνισμούς, πελατειακές σχέσεις και ενδεχομένως κακοδιαχείριση. Δεν θα λειτουργήσει φέτος με ότι αυτό μελλοντικά συνεπάγεται σε αξιοπιστία, ασφάλεια, επισκεψιμότητα. Ότι πετύχαμε εδώ και 20 χρόνια γκρεμίζεται οριστικά φέτος;
Βεβαίως και πρέπει να εξετάσουμε τι και ποιος φταίει και να απαιτήσουμε τον εξονυχιστικό διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο από αξιόπιστους  - ανεξάρτητους ελεγκτές.
 Όμως αυτό που προέχει τώρα είναι τι δέον γενέσθαι. Για να περισώσουμε ότι μπορούμε, για να μείνει ζωντανή η ελπίδα πως μπορεί να ξαναζωντανέψει το όνειρο του Φαλακρού. Γιατί τόχει ανάγκη η Δράμα και οι Δραμινοί. Γιατί μαζί με το ΚΑΡΑΝΤΕΡΕ και την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ είναι σήμα κατατεθέν του τόπου μας.
Επιτέλους με μεμονωμένες αντιδράσεις και ενέργειες δεν δίδεται λύση. Απαιτείται σχεδιασμός και συγκροτημένη δράση και διεκδίκηση.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού εξέπεμψε ήδη S.O.S. Ζητείται ελπίς !!!
Άμεσα οι νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές της Δράμας σε συνεργασία με Βουλευτές, Φορείς, Κόμματα και Πολίτες καλούνται να συνεργαστούν και να δράσουν. Με πρωτοβουλία των νέων Δημάρχων Δράμας, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να συγκληθεί άμεσα Πανδραμινή σύσκεψη για να συζητήσουμε προτάσεις, ιδέες και λύσεις.

                                    Το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: